EGF

Epidermal Growth Factor

Wat is een groeifactor en hoe werkt het?

Groeifactoren zijn eiwitten die van nature in het lichaam aanwezig zijn. Het is een essentieel element dat een rol speelt in de groei en regeneratie van de cellen, dus celvermeerdering.  Groeifactoren binden aan specifieke receptoren op het celoppervlak en zijn belangrijk voor de regulering van een verscheidenheid aan cellulaire processen. EGF was de eerste groeifactor die werd ontdekt en bestudeerd. In 1986 ontving Stanley Cohen de Nobelprijs voor zijn werk dat de rol van de epidermale groeifactor (EGF) in de regulering van celgroei en -ontwikkeling laat zien. EGF is een groeifactor die een belangrijke rol speelt bij de regulatie van celgroei, celproliferatie en differentiatie. Zij zorgen ook voor een snellere wondheling.
Toepassing van EGF op verouderende huid zal de natuurlijke verjonging en revitalisering van de huidcellen ondersteunen, die anders afnemen met de leeftijd. Dit eiwit helpt ook om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en de algehele teint en textuur van de huid te verbeteren. 

Bewijs

Wetenschappelijke studie: Combinatie Groeiactoren met Hyaluronzuur.

 'Origineel onderzoeksrapport'

Verbetering van huidrimpels met behulp van een preparaat dat                                  menselijke groeifactoren en hyaluronzuurserum bevat
 

Abstracte
Achtergrond: Huidveroudering gaat gepaard met rimpelvorming. Op sommige plaatsen, zoals de periorbitale huid, is dit een relatief vroeg fenomeen.
Doel : We evalueerden het antirimpeleffect van een preparaat dat menselijke groeifactor en hyaluronzuurserum bevat op periorbitale rimpels (kraaienpootjes).
materialen en methodes: In totaal namen 23 Koreaanse vrouwen (leeftijdscategorie: 39-59 jaar), die niet zwanger waren, borstvoeding gaven of een gelijktijdige therapie ondergingen, deel aan deze studie. Alle patiënten voltooiden een 8 weken durende proef van tweemaal daags aanbrengen van menselijke groeifactor en hyaluronzuurserum op het hele gezicht. De werkzaamheid was gebaseerd op een globale fotoschadescore, foto's en beeldanalyse met behulp van replica's en visiometeranalyse om de 4 weken. De standaard rimpel- en ruwheidsparameters die werden gebruikt bij het beoordelen van de huid met een visiometer, werden berekend en statistisch geanalyseerd.
Resultaten : Periorbitale rimpels waren aanzienlijk verbeterd na de behandeling, met verbeteringen die werden opgemerkt door zowel de beoordeling van de arts als de analyse van de visiometer.
Conclusie: Topische toepassing van menselijke groeifactor en hyaluronzuur was gunstig bij het verminderen van periorbitale rimpels.


EGF in cosmetica

Door het aanwezige EGF in voldoende hoge concentratie stimuleren zij de collageenaanmaak.
Het is in cosmetica niet alleen belangrijk welke stoffen aanwezig zijn, maar ook de concentratie.
Het wordt aangeraden dit te gebruiken als 'kuur' van aantal maanden, en dit 3 keer per jaar.
Wij raden het aan om te gebruiken in combinatie met dermaroller.
Bijna al onze producten bevatten EGF.Dermaroller

Met een dermaroller maakt u kleine gaatjes in uw huid die uw huid ontvankelijker maken voor de opname van het aangebracht product waardoor een snellere en betere werking van het product. Door deze fijne gaatjes in de huid wordt ook het regeneratieproces van de huid gestimuleerd waardoor huid ook dikker zal worden. Precies wat uw huid nodig heeft om rimpels en littekens te verminderen. In combinatie met onze actieve bestanddelen hebt u een dubbel anti aging resultaat.