EGF

Epidermal Growth Factor

Wat is een groeifactor en hoe werkt het?

Groeifactoren zijn eiwitten die van nature in het lichaam aanwezig zijn. Het is een essentieel element dat een rol speelt in de groei en regeneratie van de cellen, dus celvermeerdering.  Groeifactoren binden aan specifieke receptoren op het celoppervlak en zijn belangrijk voor de regulering van een verscheidenheid aan cellulaire processen. EGF was de eerste groeifactor die werd ontdekt en bestudeerd. In 1986 ontving Stanley Cohen de Nobelprijs voor zijn werk dat de rol van de epidermale groeifactor (EGF) in de regulering van celgroei en -ontwikkeling laat zien. EGF is een groeifactor die een belangrijke rol speelt bij de regulatie van celgroei, celproliferatie en differentiatie. Zij zorgen ook voor een snellere wondheling.
Toepassing van EGF op verouderende huid zal de natuurlijke verjonging en revitalisering van de huidcellen ondersteunen, die anders afnemen met de leeftijd. Dit eiwit helpt ook om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en de algehele teint en textuur van de huid te verbeteren. 


EGF in cosmetica

Door het aanwezige EGF in voldoende hoge concentratie stimuleren zij de collageenaanmaak.
Het is in cosmetica niet alleen belangrijk welke stoffen aanwezig zijn, maar ook de concentratie.
Het wordt aangeraden dit te gebruiken als 'kuur' van aantal maanden, en dit 3 keer per jaar.
Wij raden het aan om te gebruiken in combinatie met dermaroller.
Bijna al onze producten bevatten EGF.


Dermaroller

Met een dermaroller maakt u kleine gaatjes in uw huid die uw huid ontvankelijker maken voor de opname van het aangebracht product waardoor een snellere en betere werking van het product. Door deze fijne gaatjes in de huid wordt ook het regeneratieproces van de huid gestimuleerd waardoor huid ook dikker zal worden. Precies wat uw huid nodig heeft om rimpels en littekens te verminderen. In combinatie met onze actieve bestanddelen hebt u een dubbel anti aging resultaat.